Livets Ords Kristna Skolor (LOKS) är en modern skola med höga resultat i en varm studiemiljö. Sedan starten 1985 har LOKS vuxit till nio skolenheter med förskolor, grundskolor, särskolor och gymnasium med totalt ca 800 elever och 150 anställda.S kolorna ligger på olika ställen i och runtomkring Uppsala men genomsyras alla utav samma mål; att värna om varje barn och elevs utbildning, trygghet och värdegrund.

Förskolorna

I våra förskolor erbjuder vi barnen omsorg och lärande i en varm och trygg kristen atmosfär. Drivkraften i lärandet är barnens egen nyfikenhet, lust att lära och upptäcka nya saker. Vår verksamhet utgår från mål och riktlinjer i Lpfö 98/10.

I dagsläget har vi två förskolor med 45 platser vardera; Löfteslandet i Fålhagen och Majgården i Storvreta. Båda förskolorna har ändamålsenliga lokaler med gott om utrymme för en god verksamhet både inne och ute.

Då en del föredrar barnomsorg i en lugnare hemmiljö vid yngre åldrar hänvisar vi till familjekooperativet ekoxen.nu som har ca 25 familjedaghem runtom i Uppsala.

Majgården

DSC_6134Majgården finns i Lyckebokyrkans skollokaler på Norrskensvägen 15. Lokalerna är rymliga och ljusa och ligger nära skog och naturområden. Här finns i år två avdelningar: Lingonet med 2 och 3­-åringar, Blåbäret med 4 och 5-­åringar. From hösten 2018 planerar vi för tre avdelningar.

Öppettider för Majgården är 7.00-17.30.

Vi som jobbar på Majgården

Hannagården

1 augusti 2018 öppnar vi vår tredje förskola. Den ligger på Bandstolsvägen 63 och har 12 platser.

Löfteslandet

Löfteslandet ligger centralt, på Björkgatan 21 i Fålhagen, och är lätt att nå med bil och buss.
Lokalerna är rymliga och välutrustade med en stor och skyddad innergård. Maten lagas på plats av en kock som vi delar med en närliggande förskola.
Löfteslandet har tre avdelningar, Nyckelpigan 2-3-åringar, Lammet 3-4-åringar och Lejonet 5-åringar.

Öppettider för Löfteslandet är 7.30-17.30

Vi som jobbar på Löfteslandet

Vår kristna profil

Genom vår kristna profil vill vi ge barnen möjlighet att:
● höra bibelns budskap genom bibelns berättelser
● lära känna vårt lands kristna tradition och kulturarv genom att följa de kristna högtiderna i verksamheten
● utveckla kristna värden som respekt empati och hänsyn utifrån den gyllene regeln “Allt vad du vill att andra ska göra mot dig, det ska du göra mot dem”
● utvecklas till trygga individer, var och en till den unika person hon/han är.
Detta gör vi genom:
● bibelsamling varje vecka
● sång och drama
● att uppmärksamma kristna högtider i verksamheten
● storsamlingar varannan vecka med besök tex av barnpastor

ANSÖK IDAG

X