Livets Ords Kristna Skolor (LOKS) är en modern skola med höga resultat i en varm studiemiljö. Sedan starten 1985 har LOKS vuxit till nio skolenheter med förskolor, grundskolor, särskolor och gymnasium med totalt ca 800 elever och 150 anställda. Skolorna ligger på olika ställen i och runtomkring Uppsala men genomsyras alla utav samma mål; att värna om varje barn och elevs utbildning, trygghet och värdegrund.

Ansgargymnasiet

Ansgargymnasiet är en kristen skola där du utvecklar din potential och får ett internationellt perspektiv, ett kvalitativt teoretiskt gymnasium med hög lärarbehörighet.
Ansgargymnasiet har år efter år goda skolresultat i alla jämförelser, och hög behörighet till högskolan.
Vi jobbar självklart med modern teknik, IT­utveckling och alla elever får en personlig dator. Genom de valbara kurserna kan vi erbjuda elever från alla program att läsa estetiska ämnen.
Vi läser de olika ämnena i block, vilket hjälper dig som elev att fokusera på ett ämne i taget och slipper långa håltimmar mitt på dagen. Genom sammanhängande lektionspass hinner lärarna fördjupa undervisningen och studierna blir fokuserade.
Behörigheten bland våra lärare är bland de absolut högsta i Uppsala. I vår personalstyrka finns både förstelärare och lektor som garanterar en hög kvalitet på undervisningen samt hjälper dig som elev att hitta din bästa studieteknik.

Vi har sex program:

  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • Estetiska programmet (Musik & Teater)

Trivseln är hög – gemenskapen mellan elever och mellan elever och personal är oslagbar. Kursutbudet är stort och engagemanget för varje elev är ännu större.
Varmt välkommen att besöka oss!

Helena Virsén
Rektor

Kalender

januari, 2018

mån

tis

ons

tor

fre

lör

sön

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Inga händelser

Varje år arrangerar våra duktiga estetelever en fantastisk show, vi har bl.a. fått se Fantomen på Operan, teateruppsättningen Låt oss aldrig glömma och scenshower som One moment in time.
Vi tror att det är bra med ett internationell perspektiv och våra program har under åren haft studieresor till bl.a. Kolkata i Indien, Auschwitz i Polen och Rom, Italien.

X
X